Mijn muzikale carrière begon in Almelo als 10 jarige op klarinet bij de plaatselijke harmonie. Op mijn 16e kwam de alt saxofoon erbij en kwam de lichte muziek in beeld.

Tijdens de studie in Enschede heb ik veel gespeeld met zeer verschillende bezettingen waaronder diverse plaatselijke bigbands. Samen met bassist Johan Plomp ben ik in die tijd de Dual City Concert Band begonnen, waarmee ik nu nog regelmatig optreedt. Ik heb geen conservatorium opleiding maar wel bij diverse bekende saxofonisten lessen gevolgd, zoals Ferdinand Povel en Dick Oatts.

IMG_1917Op dit moment ben ik behoorlijk actief als (jazz) saxofonist. Door mijn ruime bigband ervaring ben ik veel gevraagd invaller in diverse orkesten door heel Nederland (waaronder het metropole orkest) maar ook in Duitsland. Naast saxofoon speel ik ook fluit en klarinet. Ondertussen heb ik vele
internationaal bekende artiesten begeleid zoals Toots Thielemans, Benny Golson, Randy Brecker en Deborah Brown. Als solist bij deze formaties resulteerde dit in solistenprijzen van het Big Band Festival 2008 in Hoofddorp en een jaar later tijdens de Dutch Big Band Contest 2009 in Enschede.

Daarnaast ben ik in diverse kleine(re) bezettingen actief of actief geweest, o.a. met Peter Tiehuis, Hod O’ Brian en Johan Plomp (Johan Plomp Small BigBand). Ook ben ik regelmatig in theaters te beluisteren als invaller bij musicals en andere theater producties, zoals in ‘Songs from the Heart’ van Simone Kleinsma en ‘La Cage Aux Folles’.

Op dit moment ben ik vast lid van o.a. Get The Funk, Dual City Concert Band, Millennium Jazz Orchestra, JazzArt, de Ramblers de Holland Bigband, Learning To Fly Project en Demi-Seq.

In 2013 heb ik een eigen CD opgenomen getiteld ‘Garden of Stones’ in een kwartetbezetting met Dirk Balthaus, Johan Plomp en Henk Zomer . Deze is gereleased op 7 mei 2013.

(Een gedeelte van) de instrumenten waar ik op speel :
Alt: Selmer “Balanced Action” (1946) met Meyer 8SS mondstuk
Tenor: Selmer “Super Action” (1949) met (o.a.) Otto Link Florida 8 mondstuk
Sopraan: Selmer Mark VI (1969) met Selmer Super Session mondstuk
Sopraan: Yanagisawa 901
Dwarsfluit: Sankyo Silversonic
Altfluit: Cannonball MA4 “Mio” met zilveren kopstuk.